Patisserie Strik uit Nijmegen bakt de beste SPECULAASBROKKEN 2023 van de Provincie Gelderland

Hoog niveau bij keuring van Het Patisserie College 

Zaandam – Vandaag is bekend gemaakt dat Patisserie Strik , de Patisserie College Banketbakker uit Nijmegen de eerste prijs heeft gewonnen bij de provinciale Speculaasbrokken keuring van het Gilde van de Betere Banketbakkers van Het Patisserie College.

Wedstrijd
Deze week konden alle banketbakkers, aangesloten bij het gilde Patisserie College, hun beste speculaasbrokken inleveren voor de keuring ‘Beste Brokkenmaker 2023’. In totaal hebben zo’n 60 banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel. De jury onder leiding van Dimitri Bakker van Friesland Campina en 4 specialisten, spraken van een hoog niveau van de producten. Dimitri Bakker: “De winnende brokken van Strik zijn van uitstekende kwaliteit. Deze brokken hebben de perfecte verhouding tussen een lekkere zoete en volle roomboter smaak en tijdens het eten komt ook een heerlijke speculaas melange naar boven. Daarnaast is de brok heerlijk bros, maar ook weer niet te kruimelig. Kortom een brok die je achter elkaar op eet als je eenmaal begonnen bent.”

Maurits van Geenen, eigenaar van Patisserie Strik, is ongelofelijk blij met deze prijs. Maurits: We doen elk jaar mee met deze wedstrijd. Er doen gewoon heel veel Patissiers uit het hele land mee. Dit jaar hebben we de brok toch weer iets aangepast: Iets minder suiker onder andere om de speculaaskruiden nog meer tot hun recht te laten komen. Dat we nu de beste van Gelderland zijn is echt waanzinnig. Dit is echt een teamprestatie !!

Ook over de kwaliteit was de jury goed te spreken: “Over het algemeen was de kwaliteit zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect zijn de brokken in zijn algemeenheid beter geworden. De top ligt erg dicht bij elkaar.”

De winnende brokken voor de provincie Gelderland van Strik scoorden op smaak uitstekend. Maar ook de brosheid en uitstraling waren van een geweldige kwaliteit. Een prachtig resultaat voor dit banketproduct. 

De competitie 
Binnen Het Patisserie College, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zes maal per jaar komen de banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van een ieder nog verder te verbeteren.  Als extra wordt ieder jaar in samenwerking met Friesland Campina deze competitie georganiseerd. Hieruit ontstaat de provinciale winnaar, dit jaar dus Strik te Nijmegen.


Strik Patisserie BV bakt de lekkerste Gevuld speculaas van Gelderland!

De landelijke speculaaskeuring wordt jaarlijks georganiseerd door Coöperatieve Vereniging Beko u.a. Voor meer informatie over de wedstrijd kunt u contact opnemen met Sandra Pluim, Manager Ledenzaken & Communicatie. Zij is bereikbaar per mail: sandra.pluim@beko-cooperatie.nl.

De Gevuld speculaas van Strik Patisserie BV uit Malden is tijdens een vakwedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers uitgeroepen tot de lekkerste van de provincie Gelderland. Er werden maar liefst 243 speculaasproducten van ambachtelijke bakkers uit heel Nederland gekeurd door een vakjury en een consumentenpanel. Deze kozen per provincie een winnaar in de categorieën gevuld speculaas, speculaas met amandelen en speculaas zonder amandelen. De Gevuld speculaas van Strik Patisserie BV kreeg het hoogste gemiddelde cijfer en dus mogen zij zich het komend jaar ‘De beste Gevuld speculaas van de provincie Gelderlandnoemen!

De jury was unaniem lovend over de smaak van de speculaas. Daarnaast scoorde het goed op vorm, model, kleur, bakaard en aroma. De consumentenjury weegt naast smaak ook punten als uiterlijk, verpakking en uitstraling mee. 

Met duidelijke trots en een brede glimlach werd de award door Maurits van Geenen in ontvangst genomen. Als bakker is hij samen met zijn team verantwoordelijk voor alle heerlijke producten in de winkel en dus ook voor speculaasproducten die ter keuring werden aangeboden. Maurits van Geenen reageert: ‘Meedoen aan wedstrijden is altijd spannend. Van de vakjury weet je ongeveer waar ze op letten, dat zijn net zulke vakmensen als wij. Van een consumentenpanel weet je minder goed wat je kan verwachten. Plus dat er natuurlijk nog een groot aantal collega-bakkers hun best doet om een winnend product in te leveren. Het niveau was dit jaar erg hoog, heb ik begrepen. Wij zijn dan ook enorm trots op onze prijs.’