Wie zijn wij - Strik Patisserie

Wie zijn wij

Over strik

Banketbakkerij Strik heeft een lange traditie in Nijmegen. Het bedrijf is in 1937 opgericht door dhr. Strik sr. Het groeide in de loop der jaren uit tot een waar begrip in de Nijmeegse binnenstad waar het in de hoogtij dagen met tientallen medewerkers in de Broerstraat niet weg te denken was. In de jaren 70 nam dhr. Piet Strik met zijn vrouw Wies de banketbakkerij over en verhuisde het bedrijf naar Ziekerstraat 118. In 1991 nam de huidige eigenaar Maurits van Geenen het bedrijf over samen met partner Jacqueline Knook. Van Geenen leerde het vak destijds bij Patisserie van Mil in Waalwijk. Na zijn ervaringen als patissier bij Restaurant de Swaen in Oisterwijk, Hotel Intercontinental in Wenen, Budapest en New York nam hij in 1991 Banketbakkerij Strik over van de familie Strik, de patisserie van naam aan de Ziekerstraat in Nijmegen. Sinds toen heeft van Geenen samen met zijn partner zich gefocust op niet alleen het uitbreiden van Strik, maar ook het verbeteren van de kwaliteit en het ontwikkelen van verschillende expertises. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een middelgroot banketbakkersbedrijf met inmiddels 5 patisserie winkels, 3 ijsloketten, 1 bakkers café en een centrale productiebakkerij in Malden. Het bedrijf telt inmiddels meer dan 50 medewerkers en is tegenwoordig niet meer enkel Patisserie maar ook met trots Tearoom, Chocolaterie en ijssalon.

Met trots lid van het Patisserie College

Patisserie College

Strik Patisserie is aangesloten bij het ‘Patisserie College’, het Gilde van de Betere Banketbakkers. Binnen het Patisserie College zijn ruim 100 zelfstandige banketbakkers verenigd. Verspreid over het gehele land waarborgen deze betere banketbakkers topkwaliteit in banket. Door kennis en ervaring te delen tillen de leden elkaar naar een nog hoger niveau.

Teamwork

Met een bijzonder getalenteerd team aan banketbakkers en Patissiers doen wij er dagelijks alles aan om de mooiste en tevens de lekkerste producten voor u te bereiden. Ieder teamlid heeft zijn eigen specialiteit. Zo is René een meester in themataarten en maakt hij dagelijks de allermooiste creaties voor iedere gelegenheid. Arie is een echte kenner op gebied van koek- en deegwaar, en hij wordt ondersteund door Lucas met een expertise in brood. Johan maakt de meest verfijnde patisserie producten en blinkt uit met zijn oog voor detail. Anne is altijd het zonnetje is huis en met veel liefde en plezier maakt zij de lekkerste producten van de fruitafdeling. Zij wordt versterkt door Lysanne, een echte doorzetter die de snelheid van onze grote producties hooghoudt. Kaj en Djovi zijn de jonkies van het team. Zij hebben zich in een korte tijd weten te ontwikkelen tot volwaardige banketbakkers die volledig meedraaien in de grootschalige producties van Strik. We kijken er naar uit om hun de komende jaren nog meer te zien groeien bij Strik. Naast dit geweldige team aan banketbakkers en patissiers zijn er een hele hoop leerlingen in opleiding die hun steentje bijdragen aan het vervaardigen van de mooiste creaties.  Maar niet alleen in de bakkerij wordt als een écht team samengewerkt. Ook elke winkel heeft haar eigen team van specialisten. Met hun expertise over alle producten van Strik zorgen zij dat de klanten van Strik dagelijks met een glimlach de winkel uit lopen.

We kijken er naar uit om hem de komende jaren nog meer te zien groeien bij Strik. Naast dit geweldige team aan banketbakkers en patissiers zijn er een hele hoop leerlingen in opleiding die hun steentje bijdragen aan het vervaardigen van de mooiste creaties.

Ook benieuwd of er kansen voor jou liggen binnen ons productie en/of winkel team? Neem even contact op of stuur je CV naar info@strik-patisserie.nl of kijk op onze vacaturepagina.

Vacatures

Trots op onze producten